Met een cheesecake kan je eindeloos variëren en dat is maar goed ook, want wat zijn ze toch lekker. Maar als je echt opzoek bent naar een speciale cheesecake dan zou je deze Ierse variant met Baileys eens moeten proberen. Misschien is dit wel het perfecte dessert voor iedere culinaire gelegenheid. En het leukste is misschien nog wel dat het recept helemaal niet moeilijk is. Wij leggen het stap voor stap aan je uit.

Ingrediënten:
– 100 gram ongezouten boter
– 250 gram koekjes, fijngemalen
– 450 gram roomkaas
– 50 ml Baileys
– 100 gram poedersuiker
– 200 milliliter slagroom
– 60 gram chocolade, geraspt
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding:
– Smelt de boter au bain marie, voeg hierna de koekjes toe meng alles tot alle boter is opgenomen
– Neem een springvorm en maak de bodem van de taart met het koekjesmengsel en druk goed aan
– Klop de slagroom tot een stevige massa en zet apart
– Klop in een andere kom de roomkaas zacht en voeg vervolgens de poedersuiker en Baileys toe
– Voeg de slagroom en drie kwart van de chocolade toe en meng het geheel tot een gladde massa
– Vul de springvorm en laat de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven
– Haal de cheesecake uit het bakblik en decoreer met de overige geraspte chocolade
Eet smakelijk!