Het soepseizoen is aangebroken! Vandaag gaan we een heerlijke romige champignonsoep maken die het buikje lekker zal verwarmen. Een leuke bijkomstigheid is dat je dit soepje voor weinig geld op tafel hebt staan. Mijn gezin was er dol op dus ik mag gerust zeggen, succes gegarandeerd! Zo maak je ‘m:

De ingrediënten:
– 1 el olijfolie
– 3 tenen knoflook
– peper en zout
– 450 gr champignons
– 1 tl sojasaus
– 35 gr bloem
– 500 ml groenten bouillon
– 15 gr boter
– 500 ml water
– 120 ml slagroom
– 2 gr tijm
Lees verder op de volgende pagina

De bereiding:
– Champignons schoonmaken en wassen en in de helft in plakjes snijden, de ander helft snijd je in blokjes
– Doe de olijfolie in een grote soeppan samen met de champignons, knoflook, zout en peper en kort bakken op middelhoog vuur
– Al roerend de boter en de bloem aan de pan toevoegen voor circa 2 minuten
– Als het goed is zou je nu een soort dikke pasta in de pan moeten hebben, let er goed op dat het niet verbrand.
– Voeg de bouillon, water en tijm toee en roer het geheel tot er geen klontjes van de bloem meer zijn en laat het zachtjes koken
– Als laatste roer je de slagroom en sojasaus door de soep, even proeven en eventueel wat extra zout en peper naar smaak toevoegen.
Genieten maar! Heerlijk met een stokbroodje en wat lekkere smeersels!