Tiramisu eten we graag als dessert in een restaurant. Maar zelf maken is dus helemaal niet zo moeilijk. Het is een mengsel van opgeklopte eierdooiers, suiker en mascarpone. Wij gaan in dit recept het heerlijke drankje Licor 43 combineren met Tiramisu.

Ingredienten:
– 175 gram mascarpone
– 100 gram lange vingers(koekjes)
– 75g suiker
– 125ml slagroom
– 40ml Licor 43
– 40 ml sap van sinaasappel
– rasp van 1 sinaasappel
– muntblaadjes
– cacaopoeder
Bereiding:
1. Klop eerst de slagroom samen met de mascarpone en suiker stijf.
2. Doe hier de rasp van een sinaasappel doorheen.
3. Meng de Licor 43 met de sap van de sinaasappel.
4. Pak een schaal en bedek dit met lange vingers.
5. Giet de helft van de Licor/sinaasappelsap over de lange vingers.
6. Met een spatel schep je de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
7. Doe hetzelfde met een volgende laag.
8. Maak het af met dunne plakjes sinaasappel, munt en cacaopoeder.