Op deze bizarre manier kom jij snel van je kalknagels af

Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen ouder dan veertig mee te maken krijgen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die de nagel en het omliggende weefsel aantast. Kalknagels kunnen leiden tot verkleuring, verdikking, broosheid en vervorming van de nagel. Dat kan ook pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Vaak zijn kalknagels moeilijk te behandelen en het kan een uitdaging zijn om van ze af te komen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe kalknagels ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen.

onychomycosis with fungal nail infection

Als gevolg van een schimmelinfectie kunnen kalknagels ontstaan. Schimmels groeien het best in warme, vochtige omgevingen. Ze verspreiden zich via besmette oppervlakken zoals douches, zwembaden, openbare kleedkamers of nagelsalons. Eenmaal geïnfecteerd, kan de schimmel zich gemakkelijk verspreiden en leiden tot verdikking, broosheid en vervorming van de nagel. Daarnaast verhogen het dragen van strakke schoenen die de voeten niet goed ventileren, het hebben van zweterige voeten, nagelbijten en het delen van nagelknippers en nagelverzorgingsproducten ook het risico op kalknagels.

Er zijn gelukkig een aantal manieren om van kalknagels af te komen. Wij hebben een aantal bijzondere tips verzameld die je kunnen helpen bij het verminderen van kalknagels.

Bekijk de oplossingen op de volgende pagina…