Zo kom je van je onkruid af en je hoeft er bijna geen moeite voor te doen

Onkruid wieden is een vervelend klusje waar niemand echt blij van wordt. Het hoort erbij als je een tuin hebt, maar dat betekent niet dat je er geen hekel aan mag hebben. Gelukkig is er een eenvoudige manier om van je onkruid af te komen zonder er veel moeite voor te doen.

Chemische onkruidverdelgers zijn geen milieuvriendelijke oplossing. Er is gelukkig een vriendelijker alternatief dat je zelf kunt maken, en dat net zo effectief is als zijn chemische tegenhanger. Hier is wat je nodig hebt:

480 milliliter witte azijn

140 gram zout

scheutje afwasmiddel

grote spuitfles

Meng alle ingrediƫnten in een spuitfles en schud goed. Laat het mengsel enkele minuten rusten zodat het zout kan oplossen, anders kan de spuit verstopt raken. Spuit vervolgens het mengsel over het onkruid. Let op: vermijd contact met bloemen en planten, want zij zullen ook afsterven.

Als je spuitfles verstopt raakt, verdun het mengsel dan met 240 milliliter water en 240 milliliter witte azijn. Het onkruid zal na een dag of twee verwelken en sterven.

Dit mengsel is een eenvoudige en goedkope manier om van onkruid af te komen zonder het milieu te belasten. Probeer het zelf!