Speurtocht naar cijfers: hoeveel keer ontdek jij het getal 3 in deze afbeelding?

Elke dag gaan mensen opnieuw aan de slag om hun brein te testen en zichzelf op de proef te stellen. Ze storten zich op alles, van ingewikkelde wiskundige problemen tot duizelingwekkende puzzels, gedreven door een nieuwsgierigheid naar hun eigen cognitieve capaciteiten. Het ontrafelen van dergelijke hersenspinsels kan voelen als een epische queeste, waarbij de klok je geheimzinnige tegenstander is. Het fijne aan deze hersenoefeningen is dat ze je brein lenig houden, en met dank aan het internet is de volgende breinbreker nooit ver weg.

Voor de fanatiekelingen van deze geestelijke puzzels is het een kwestie van duiken en doen, zonder tijd te verliezen. Ze storten zich hoofd over hals in een probleem, de buitenwereld buitensluitend, met maar één doel voor ogen: de oplossing vinden, en wel zo rap mogelijk. Toch zou je er goed aan doen om effe rustig aan te doen en niet te haasten. Plof lekker neer, chill, en laat het raadsel op je gemak tot je doordringen.

Stel je voor: er is een plaatje van een telefoonscherm met een boel cijfertjes, en daartussen vind je een paar drietjes. Hoe snel pik jij al die drieën eruit?

Ben je klaar om te checken of je het goed had? Sla snel om naar de volgende pagina voor het antwoord!