Hoeveel paarden tel jij in deze optische illusie?

De geheimen van uw persoonlijkheid kunnen worden onthuld door het aantal paarden dat u ziet in een afbeelding. Dit komt door de uiteenlopende manieren waarop onze hersenen informatie verwerken. Als uw perceptie van een afbeelding wordt onderzocht, kunnen er verrassende aspecten van uw karakter aan het licht komen.

Observatietests zijn een veelgebruikte methode in de psychologische evaluatie. Hierbij wordt gekeken hoeveel details de waarnemer oppikt en welke interpretatie hij of zij geeft aan wat er werkelijk wordt gezien. Echter, niet iedereen neemt informatie op dezelfde manier waar, aangezien waarneming wordt beïnvloed door oefening, behoefte, kennis en ervaring.

U kunt deze observatietest zien als een klein experiment om meer te leren over verborgen facetten van uw persoonlijkheid. Het enige dat u hoeft te doen, is een bepaalde afbeelding een paar seconden bekijken en het aantal paarden tellen dat u ziet. Op basis van het aantal paarden dat u heeft waargenomen, kunnen bepaalde persoonlijkheidstrekken worden geïnterpreteerd.

Bekijk de resultaten op de volgende pagina