Herken jij deze legendarische Nederlandse zangeres en haar beroemde nummer? Jongeren hebben geen idee!

Die onvergetelijke Nederlandse zangeres en actrice, beter bekend als Willeke Alberti of Willy Albertina Verbrugge, heeft door de jaren een arsenaal van onsterfelijke klassiekers amasseren, waaronder het beroemde “Een klomp met een zeiltje”. Een paar leuke weetjes over haar zijn:

Vroege vogel: Willeke stond al op jonge leeftijd in de spotlight als een getalenteerde kindactrice in diverse speelfilms.

Muzikaal erfgoed: Ze is de dochter van de gevierde zangeres en actrice Willy Alberti, en de muzikale vlam brandt verder bij haar zoon Johnny de Mol, die zijn eigen ster heeft in de Nederlandse mediawereld.

Eurovisie glorie: In ’94 was zij de trots van Nederland op het Eurovisie Songfestival.

Schijnwerpers op het podium: Afgezien van haar zangtalent, schitterde ze in een keur aan Nederlandse film- en theaterproducties.

In de prijzen: Deze grande dame van het Nederlandse lied is meerdere keren onderscheiden voor haar bijdrage aan het Nederlandse amusementsleven.

Haar muzikale erfenis en diepgewortelde passie blijven tot op heden een bron van inspiratie, en haar invloed is onuitwisbaar in het Nederlandse culturele landschap.