Bijna niemand weet de voorrangsregels in deze verkeerssituatie!

Ontrafeling van een verkeersvraagstuk

De hoofdregel voor T-kruisingen is dat degene op de doorgaande weg voorrang heeft. In ons verhaal betekent dat dat de blauwe auto, die op de doorgaande weg rijdt en rechtdoor wil, door mag rijden en dus voorrang heeft.

Deze regels zijn bedoeld om het verkeer lekker door te laten stromen en files te vermijden. Hoewel je meestal hoort dat je verkeer van rechts voorrang moet geven, is dat hier niet van toepassing. In dit geval zou de blauwe auto als eerste gaan, gevolgd door de rode en dan pas de groene. Klopte jouw gokje?

Het is best verwonderlijk hoe gemakkelijk we in de war raken door zulke basale verkeerssituaties. Was dit een ‘aha’-momentje voor jou? Vergeet niet dat het inschatten van voorrang op de weg bijna als een schaakspel werkt. Scherp en up-to-date blijven met je verkeerskennis is de sleutel om veilig op je bestemming te komen. Twijfel dus niet om jezelf af en toe op de proef te stellen en te blijven uitdagen met breinkrakers die je nu en dan online tegenkomt. Of het nu gaat om het spotten van muizen in een plaatje of het uitpuzzelen van wiskunde raadsels, actief blijven denken is super belangrijk!