Zie jij de ongelooflijk gecamoufleerde rups in het blad? Je zult schrikken als je het ziet in de video!

Kun jij de indrukwekkend gecamoufleerde rups vinden die zich in het blad verbergt? Ben je ooit verrast door een bewegende tak die uiteindelijk een vredelievende wandelende tak insect bleek te zijn dat op een middagwandeling was? Misschien heb je online een insect gezien dat eruit ziet als een roze bloemblaadje in een biddende houding. Dat is een bloem bidsprinkhaan, die zichzelf verbergt om op kolibries en andere prooien te jagen.

Deze wezentjes en vele anderen zoals zij spelen het ultieme spel van verstoppertje, zij passen zich zo goed aan hun omgeving aan dat ze onopgemerkt blijven totdat ze besluiten zichzelf te laten zien. Soms wordt indrukwekkende  misleiding gebruikt om de prooi te slim af te zijn, en andere keren is het ter bescherming tegen roofdieren, zoals in het geval van sommige rupsen.

De Euthalia aconthea rups is één van de wezens die camouflage gebruikt voor bescherming, in de hoop om zijn levenslange taak te voltooien om te transformeren in een middelgrote bruine, of groene vlinder.

Kijk op de volgende pagina eens naar de video van het groene mangoblad, is er iets bijzonders dat je opvalt?