Welk chinees dier ben jij? En wat vertelt dit precies over jou? Kom achter de waarheden van de Chinese mythologie. Bij mij klopte het!

Alle mensen geboren onder het teken Slang zijn goed in communiceren. Ze weten hun meningen en uitdrukkingen feilloos zonder misverstanden over te brengen. Maar ze kunnen erg wisselvallig zijn door hun wisselvallige concentratie. Het liefste zouden ze elk gesprek praten over interessant dingen in plaats van ordinaire dingen. Deze mensen zijn bijzonder goed in staat om altijd correct en te handelen en denken, met een grote mate van zekerheid. Ze schatten situaties perfect in en staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven. Ze zijn vaak direct heel zeker van hun zaak en luisteren daarna vaak niet meer naar de meningen van anderen. Dit is weliswaar één van hun zwakten.

Maar ze zijn in staat om naar andermans problemen te luisteren, en wanneer de uitdaging groot genoeg is, dan dienen ze vaak ook nog als helpende hand. Ze beschikken over een enorm gevoel van overtuigen wat ze heel betrouwbaar maakt. Mensen geboren onder het teken Slang ontspannen zichzelf graag door boeken te lezen of muziek te luisteren. Een ander negatief aspect van Slang is de ongecontroleerde woede wat kan resulteren in een lelijke confrontatie met anderen.

Paard
Ze zijn enorm onafhankelijk en heel zeker van hun aangeboren vaardigheden. Mensen geboren onder dit teken geven anderen van tijd tot tijd een helpende hand. Zij zijn als een galopperend paard, snel denkend met een snelle denkreactie. Het Chinese sterrenbeeld Paard heeft een uitstekende intuïtie. Het zijn echte werkpaarden. In combinatie met hun snelle denkvermogen helpt dat ze om hun werk razendsnel af te handelen. Hoogbegaafd tot de kern, een Paard kan erg samenzwerend zijn op een heel intelligente wijze. Ze houden van aandacht en ze doen er alles aan om dat ook van het grote publiek te krijgen. Doordat ze snel gevleid zijn laat het Paard zijn moed graag zien door middel van hard werken. Mensen geboren onder het sterrenbeeld Paard zijn erg eerlijk in hun doen en laten, en dat helpt ze bij het verkrijgen van vrienden op en buiten het werk. Anderen houden van het Paard omdat ze actief interesse tonen in wat ze te zeggen hebben. Ze delen heel makkelijk andermans gemoedstoestand, hun geluk of verdriet zoals een goede vriend dat doet. Één van de meest negatieve eigenschappen van Paard is echter dat je je geheimen niet kunt toevertrouwen aan ze! Vertrouw er dan ook nooit op dat ze een geheim kunnen stilhouden. Ze zijn zo haastig en open dat het ze wat zwak maakt als het komt tot het houden van intieme geheimen.
Je kunt mensen geboren in het jaar van het Paard makkelijk inspireren met ideeën en het is heel gemakkelijk om ze te laten werken met deze nieuwe ideeën. Een Paard kan heel impulsief zijn wat ze nogal vatbaar maakt voor nieuwe situaties. Als ze niet het gewenste resultaat krijgen van hun werkschema, dan verlaten ze een project en beginnen ze aan minder belangrijke projecten.

Geit
Geit heeft het meest vrouwelijke karakter van de sterrenbeelden in de Chinese dierenriem. De meeste Geit-personen zijn erg creatief. Sommige Geiten zijn artistiek genoeg om prachtige materiële ontwerpen te maken. Mode-ontwerp of schilderen om maar wat te noemen. Het maken en ontwerpen van mooie dingen is voor deze mensen als het ware een hobby. Een typisch Geit-persoon is medelevend en aardig voor anderen en zullen anderen nooit opzettelijk pijn doen. Als er een ongewenste situatie is, dan is Geit er om de situatie weer onder controle te krijgen. Met hun stoïcijnse karakter kunnen ze iedere beproeving in het leven aan met een groot gevoel van verantwoordelijkheid.