Welk chinees dier ben jij? En wat vertelt dit precies over jou? Kom achter de waarheden van de Chinese mythologie. Bij mij klopte het!

Ze kunnen erg nerveus en gespannen raken wanneer iemand hen dwingt om risico’s te nemen. Hun innerlijke wereld is te broos voor onrust en onzekerheid. Ze houden ervan om een comfortabele en rustgevende omgeving om hen heen te creëren. Een typisch Konijn-persoon is heel gastvrij en zorgt goed voor de mensen die dicht bij hem staan. Deze mensen zijn erg perfectionistisch en kunnen ontzettend geduldig zijn als het komt tot werk dat veel geduld en inspanning kost.

Een ander belangrijke eigenschap van deze mensen is dat ze aandacht schenken aan het meest kleine detail. Dat maakt ze enorm geschikte organisatoren van feesten of vergaderingen. Konijn-personen hebben ook een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel en nemen hun werk dan ook heel serieus; doorzettingsvermogen en bekwaamheid zijn de andere twee positieve eigenschappen van deze mensen. En ze zijn ook nog eens heel medelevend en sentimenteel.

Draak
De Chinese draak is een geweldig en indrukwekkend wezen. Het is prachtig en belangstellend, maar ook angstaanjagend, ontzagwekkend en vol levenskracht. De Draak is het symbool van de keizer en zijn rijk. Het staat tevens voor het mannelijke element Yang. De Draak is het teken van ongekende kracht en rijkdom.