Welk chinees dier ben jij? En wat vertelt dit precies over jou? Kom achter de waarheden van de Chinese mythologie. Bij mij klopte het!

Er zijn verschillende soorten Chinese astrologie. De vorm die in het Westen het meest wordt gebruikt is gebaseerd op de Ba Zi Chinese Zodiak. In deze zodiak worden de sterrenbeelden weergegeven als dieren. Deze sterrenbeelden gelden voor een jaar, en niet zoals in de westerse variant voor een maand. Dit is echter slechts een onderdeel uit deze Oosterse sterrenkunde.

Naast het sterrenbeeld betrekt men in de Chinese astrologie ook : het seizoen, uur van de dag, element, en yin en yang. Oneven jaren gelden hierbij als yin en even jaren als yang. Wil je weten welk chinees sterrenbeeld jij bent en wat de horoscoop over jou vertelt? Lees dan verder in dit artikel.

Rat
Een typisch Rat-type is erg sociaal en extravert. Een persoon geboren in het jaar van de Rat is charmant, levendig en energiek. Hij of zij houdt er van om onder de mensen te zijn. Een typische rat is heel planmatig en intelligent zodat de eerste de beste kans direct gegrepen kan worden. Ze kunnen de meest onmogelijke doelen bereiken door het aannemen van unieke kansen. Deze mensen hebben een sterke wil, zijn ambitieus en erg toegewijd. Maar één negatieve eigenschap is dat ze hun ideeën altijd opdringen bij andere mensen. Met hun humor kunnen ze echter elke situatie aan.

Het zijn enorm harde werkers en ze zijn enorm volhardend. Met deze kwaliteiten kunnen ze de meest onwaarschijnlijke doelstellingen bereiken. Maar ze kunnen echter ook overkomen als egoïstisch met hun arrogantie. Anderen geloven in Rat’s aangeboren vermogens en krachten wat de Rat erg betrouwbaar maakt. Maar ze zijn ook enorm hartelijk in hun benadering, en dat verwachten ze ook van anderen. Naarmate ze volwassener worden, worden ze ook wijzer en toleranter.

Hun sociale kwaliteiten maakt ze erg interessante en vleiende gesprekpartners voor anderen. Ze zijn gezellig en beschikken ook nog eens over een goed gevoel voor humor! Maar ze kunnen er geheimzinnig zijn, en houden hun geheimen het liefst tot zichzelf. Ook houden ze er absoluut niet van als anderen hun geheimen onthullen.

Os
Mensen geboren onder dit teken zijn harde werkers bij het behalen van hun doelen. Ze geven grote inspanning om hun financiële doelen te realiseren.
Over het algemeen is de Os een teken van vrede en welvaart met veel hard werk en volharding. Deze mensen zijn heel betrouwbaar, rustig en stil. Os is onvermoeibaar en hij kan uren achter elkaar doorploeteren zonder zijn geduld te verliezen. Os is in staat om alle obstakels die hij tegenkomt te doorstaan.