Wat het kwijlen tijdens het slapen echt zegt over je gezondheid

Een goede nachtrust staat aan de basis van een vitaal leven. Om fris en vol energie aan je dag te beginnen, is het belangrijk dat je ’s nachts heerlijk slaapt. Bij sommigen gaat het vlot om weg te zakken in dromenland, wat op zijn tijd, zoals in het openbaar, kan zorgen voor wat onhandige situaties. In dit artikel nemen we een duik in waarom bepaalde mensen tijdens hun slaap kwijlen en of dit gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Hoe zit het met kwijlen tijdens je slaap?

Tijdens het slapen kan er weleens wat speeksel ontsnappen, wat vooral lastig kan zijn als je het bed deelt. De oorzaken zijn uiteenlopend, bijvoorbeeld je slaaphouding, stress, het slikken van bepaalde medicatie, allergie├źn en problemen met je keel. Toch kan het ook positieve kanten hebben zoals het ondersteunen van je spijsvertering en het schoonhouden van je mond.

Is kwijlen tijdens het slapen zorgwekkend?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand kan kwijlen tijdens het slapen, denk maar aan je slaappositie, tandproblemen, het gebruik van medicatie, en bepaalde gezondheidsaandoeningen. Maar eigenlijk kan speekselverlies tijdens je slaap wijzen op een diepe en rustgevende slaap, wat juist goed is voor je humeur. Ga verder naar de volgende pagina.