Wat betekent een paarse vlindersticker bij een baby?

Toen Millie Smith en Lewis Cann hoorden dat ze een tweeling zouden krijgen, waren ze door het dolle heen van vreugde. Hun huis zou binnenkort gevuld worden met niet één, maar twee prachtige baby’s die voor heel veel blijdschap zouden zorgen. Maar zoals het leven soms onverwacht wreed kan zijn, kregen ze ook hartverscheurend nieuws: één van de tweeling zou niet lang te leven hebben.

Anencefalie: Een Unieke Aandoening

Het bericht dat één van hun baby’s anencefalie had, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Maar wat betekent deze aandoening precies?

Anencefalie is een zeldzame aandoening die ongeveer één op de 4600 baby’s treft. Baby’s die hiermee geboren worden, missen belangrijke delen van de hersenen en de schedel. Terwijl artsen en onderzoekers proberen meer inzicht in deze aandoening te krijgen, blijft het een uiterst moeilijke en pijnlijke diagnose voor de ouders.

De Betekenis Achter Namen

Namen kunnen zoveel zeggen, en dat realiseerden Millie en Lewis zich heel goed. Ze besloten hun tweeling de namen Skye en Callie te geven. De naam Skye stond voor hen symbool voor de uitgestrektheid van de hemel, een blijvende herinnering aan hun verloren engeltje.

Wanneer ze naar de lucht keken, konden ze altijd aan hun Skye denken, die over hen waakte, ook als zij zonder haar verder moesten.

Lees verder op de volgende pagina…