Waarschuwing over veiligheid: 9 apparaten die je nooit samen in een stekkerblok moet gebruiken!

In elk huis duikt hetzelfde probleem op: een berg aan gadgets en elektronica met een chronisch tekort aan plekken om ze op te laden. Het lijkt zo gemakkelijk, zo’n stekkerdoos als oplossing, maar pas op! Het achteloos aansluiten van allerlei apparaten op een enkele stekkerdoos is niet zonder gevaar. Technologie overspoelt onze woonsferen en dit vraagt om een slimme aanpak van het elektriciteitsgebruik. Mensen beseffen vaak niet wat het risico is van stekkerdozen. Hieronder tref je een opsomming aan van spullen die je echt niet op een stekkerdoos moet aansluiten.

Apparaten die je rechtstreeks moet inpluggen

Koelkasten zijn niet weg te denken uit ons huishouden; ze draaien non-stop en vreten dus energie. Het gebruik van een stekkerdoos voor je koelkast kan leiden tot oververhitting en in het ergste geval brand. Steek ze dus direct in een stopcontact in de muur.

Een ander apparaat dat plots veel stroom trekt, is je magnetron. Koppel deze dus niet samen met andere items op een enkele stekkerdoos. Dat kan namelijk niet alleen tot een overbelaste stekkerdoos leiden, maar ook gevaarlijke situaties door hitteontwikkeling veroorzaken.

Scroll verder en bekijk welke apparaten nog meer gevaarlijk kunnen zijn…