Vijf verrassende redenen in je huis die voor vermoeidheid kunnen zorgen

3. Stel de temperatuur goed in om energiek te blijven

Op koude dagen lijkt niets heerlijker dan jezelf in een dikke deken te wikkelen of de kachel hoger te zetten. Maar pas op met de warmte te veel op te voeren, omdat dit je juist slaperig kan maken. Een temperatuur van 15 tot 20 graden Celsius tijdens de nacht is perfect. Overdag mag het wat warmer zijn, maar het belangrijkste is om een comfortabel evenwicht te vinden.

4. Het dubbele effect van lavendel

Je weet waarschijnlijk wel dat lavendel goed is om te ontspannen, maar het kan je ook onbedoeld slaperig maken. Onderzoekers van Wesleyan University hebben gevonden dat de geur van lavendel voor het slapengaan kan zorgen voor een betere nachtrust. Als je het echter te veel buiten de slaapkamer gebruikt, kan het je overdag juist vermoeider maken. Dus pas op waar je die lavendel neerzet!

5. De energiezuiger die je altijd bij je draagt

We zijn ons er allemaal van bewust dat te veel op onze telefoons zitten voor het slapengaan niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Toch kunnen we het vaak niet laten om tot laat door onze social media feeds te scrollen, en soms vallen we zelfs in slaap met de telefoon nog in onze hand. Verscheidene studies tonen aan dat dit de kwaliteit van onze slaap ernstig kan belemmeren, waardoor we de volgende dag extra vermoeid zijn.

Bron: Margriet