Slapen jullie samen? Wist je dat de positie waarin jullie slapen onthult hoe jullie relatie is?

Wist je al dat hoe jullie samen slapen, veel verteld over de soort relatie die jullie hebben? Recent is er wetenschappelijk onderzoek gedaan door een aantal psychologen en lichaamstaal specialisten. Volgens de onderzoekers onthult de lichaamstaal waarin wordt geslapen, veel over de onbewuste gedachten over hoe we de relatie met onze partners beleven. Bij mij klopte het aardig. Bij jullie ook?

Rug naar elkaar maar van elkaar af

Het kan zijn dat deze positie zegt dat er iets in de relatie mis is. Er zou sprake kunnen zijn van spanningen of een gebrek aan communicatie. De oorzaak kan zijn dat er meer vrijheid nodig is. Volgens de wetenschap zou het ook kunnen dat als alle spieren ontspannen zijn in deze houding, er simpelweg wordt aangegeven dat er geen sprake is van wederzijds vertrouwen. Mocht dit het geval zijn dan is het belangrijk dat jullie elkaars ruimte respecteren.

Lepeltje lepeltje

degene die de ander omarmt heeft in de volksmond ”de broek aan”. De ander voelt zich hierbij comfortabel, veilig en beschermd. Volgens de wetenschap is deze houding een van de beste posities voor een perfecte relatie. Wanneer je samen op deze manier in slaap valt, word je samen één, aldus de specialisten.

In elkaar verstrengeld

Jullie relatie zit vol met passie en verlangen. Meestal zien we deze positie in het begin van een relatie zegt de wetenschap. Is deze positie blijvend? Dan zou er sprake kunnen zijn van jaloersheid of afhankelijkheid.

Rug tegen elkaar aan

Slapen jullie in deze positie? Dan houden jullie beiden van je eigen persoonlijke ruimte. De wetenschappers zeggen dat dit dynamische mensen zijn die naast hun relatie een nog een zelfstandig leven leiden. Deze positie staat daarnaast voor stabiliteit en een gezonde relatie. Verder onthult deze positie dat jullie elkaar vertrouwen en dat jullie elkaars aanwezigheid nodig hebben.

Een van jullie neemt meer ruimte van het bed in beslag

Als jullie in deze positie liggen is het raadzaam om hier wat aan te doen. Diegene die teveel ruimte inneemt toon namelijk te weinig gedegenheid en liefde naar de ander. het onderzoek wijst uit dat er iets mis zou kunnen zijn in de relatie of dat er problemen worden ervaren. De persoon die het minste ruimte inneemt voelt zich onzeker en ontbreekt het aan eigenwaarde binnen de relatie.

Naar elkaar maar zonder aan te raken

Jullie hebben beide je privacy nodig en weten hoe deze ruimte van elkaar te respecteren. Op een gepaste manier zijn jullie op jaloers op elkaar. Dit koppel gaat goed om met de dagelijkse routine en hebben respect voor elkaar zonder zich van elkaar te verwijderen. Ondanks dat jullie zonder lichamelijk contact slapen, vertelt deze positie dat jullie een gezonde relatie hebben met een prima seksleven!

Wisselende positie met licht contact.

Deze positie heeft een dubbele boodschap: Jullie houden van elkaar maar tegelijkertijd heeft jullie relatie ook aandacht nodig. Het kan zijn dat jullie meningsverschillen hebben. Gelukkig zijn jullie beide in staat en bereid om problemen of meningsverschillen aan te pakken en op te lossen.

In elkaars armen

De wetenschap zegt het volgende:”Deze positie omarmt inzet, liefde en gedegenheid voor elkaar, wat gepaard gaat met een goede en gezonde relatie”. Daarnaast is het seksleven meer dan bevredigend en zijn jullie niet bang om deze liefde en gedegenheid aan elkaar en de buitenwereld te laten zien!

Beide jullie eigen ruimte met aanrakingen

Jullie hebben een spontane relatie, geven elkaar voldoende ruimte en hebben respect voor elkaar. Jullie hebben naast een intieme relatie een eigen privé leven met vrienden waar jullie veel waarde aan hechten. Gelukkig laten jullie elkaar hierin vrij omdat jullie elkaar kunnen vertrouwen. De lichte aanraking zegt volgens de wetenschap dat dit de intentie weergeeft om elkaar te beschermen. Daarnaast kan het ook een teken van verzoening zijn of omdat je opzoek bent naar genegenheid.