Ontmaskerd: de slimme trucs van All You Can Eat-restaurants!

Is het echt zo dat All You Can Eat-restaurants ons een droomdeal van ongelimiteerde lekkernijen voorschotelen? We hebben ons allemaal wel eens laten verleiden door de kans om naar hartenlust te eten voor een schappelijke prijs. Maar staan we wel stil bij de slimme trucjes die deze plekken inzetten om ons in de maling te nemen?

Als je vaak genoeg naar zo’n buffet gaat, ken je vast wel dat gevoel van propvol zitten, waarbij je de dag erna wat meer last hebt van een opgeblazen gevoel dan gebruikelijk. En terwijl je al voor de derde keer je bord vol laadt, vraag je je af of het eten nog wel smaakt. Zulke restaurants laten je weliswaar eten zo veel als je wilt, maar dat betekent niet dat je er altijd gelukkiger van wordt. Vaak eet je meer dan je lief is. Desondanks blijven we terugkomen, overtuigd dat veel eten voor een vaste lage prijs een topdeal is. Toch?

Deze eetplekken zijn meesters in het overhalen van hun gasten dat ze de deal van hun leven hebben gesloten. Ze laten je denken dat je iets geweldigs krijgt voor weinig. Maar Amerikaans onderzoek van Cornell University laat iets heel anders zien…

Blader door naar de volgende pagina voor meer…