Iedere dag maakt hij zich mooi voor zijn vrouw met Alzheimer.. ‘Alleen zo herkent ze me nog!’

Elke dag maakt hij zich mooi om zijn vrouw te zien die Alzheimer heeft.. Dit is het enige wat ze nog herkent!

Iedere morgen besteedt hij tijd aan het verzorgen van zijn voorkomen voordat hij zijn geliefde vrouw bezoekt die worstelt met vergeetachtigheid. Hij is het enige gezicht dat nog herkenbaar is voor haar. Het is 16 januari 2023. Alzheimer, zonder twijfel een van de meest wrede aandoeningen die de volwassenheid met zich meebrengt, is een ziekte van verschillende gradaties, maar naarmate het voortschrijdt, rooft het genadeloos het meest waardevolle bezit van eenieder: de herinneringen en ervaringen die ons hebben gemaakt wie we zijn.

Niet verrassend verstrooit het de harmonie binnen het gezin en laat een diepe indruk na, niet alleen bij degene die de ziekte ondergaat maar ook bij de naasten. De film die we vandaag willen tonen, brengt ons naar het laatste ankerpunt van een vrouw met Alzheimer – haar onveranderde liefde voor haar echtgenoot, de enige herinnering die nog niet vervaagd is.

In een op TikTok gedeelde video van zijn kleindochter Catalina, zien we hoe de grootvader zijn haar verzorgt en zich klaarmaakt om zijn vrouw te bezoeken. De man is 86 en de vrouw 82. Ze zijn 56 jaar getrouwd en hebben samen talrijke ups en downs beleefd. In de afgelopen jaren heeft het leven hen echter voor een zware beproeving gesteld, aangezien de vrouw is getroffen door de ziekte. Hoewel er volop onderzoek en experimentele behandelingen plaatsvinden, bestaat er helaas nog geen doorslaggevende remedie voor alzheimer. Het blijft jaarlijks vele slachtoffers eisen, inclusief de gekwelde families.

Bekijk de prachtige videobeelden op de volgende pagina…