Flippo’s met een onverwachte waarde
Die tweedehandswinkeltjes die je op zondag bezoekt, kunnen soms een goudmijn zijn. Je vindt daar bakken vol met Flippo’s voor een paar euro, maar soms zit er tussen al die doorsnee schijfjes een uniek exemplaar dat best wat waard kan zijn. Neem nu de gouden Flippo’s met hun gelimiteerde oplaag – deze zijn tegenwoordig een klein vermogen waard. Bij de lancering bedoeld als promotiestunt, maar al gauw werden ze een verzamelaarsitem. Zo’n gouden Flippo zou je tegenwoordig misschien wel om en nabij de 155 euro kunnen opleveren.
Een ander soort Flippo dat verzamelaars graag willen hebben, zijn de kerstedities. Die zijn enorm populair en kunnen soms wel honderden of zelfs duizenden euro’s waard zijn. De waarde van speciale uitgaven blijft stijgen en is afhankelijk van hoeveel een verzamelaar bereid is ervoor te betalen. Als je dus een unieke Flippo vindt op een markt, kun je beter niet te lang twijfelen.
Van rijkdom tot realiteit
Wist je dat de Flippo-rage begon in Nederland? Hans Zandvliet, bedenker van het concept, kreeg inspiratie door de ‘pogs’ die hij in Californië zag. Hij verdiende bergen geld met zijn uitvinding, maar gedurende de financiële crash in 2009 nam zijn succes een dramatische wending. Zijn vastgoed verloor enorm in waarde en met gezondheidsproblemen werd zijn situatie er niet beter op. Uiteindelijk verruilde hij zijn luxe villa voor een sociale huurwoning en moest hij rondkomen van de bijstand. Ondanks alles bleef hij positief en beschreef hij zijn avonturen in het boek ‘Flippo en het spel om de knikkers’.
Nostalgische items als Flippo’s maar ook Super Soakers, oude Nokia’s en Furby’s kunnen opeens heel waardevol blijken. Zelfs de oude VHS-banden kunnen soms meer waard zijn dan je zou verwachten. Heb jij nog verzamelobjecten liggen uit die oude goede tijd? Misschien kun je er wel een leuk extraatje mee verdienen.
Bron: Manly.nl