Groene versus gele kiwi: ontdek welke gezonder is!

Kiwi’s staan bekend om hun harige, bruine buitenlaag en het sappige, felgroene vruchtvlees met minuscule zwarte pitjes. Ze barsten van vitamine C, K en bevatten veel vezels, wat ze tot een supergezonde snack maakt. Het unieke zoetzure smaakje maakt ze perfect om zo uit het vuistje te eten, maar ook verrukkelijk in een zomerse salade, een romige smoothie of als zoete touch in desserts.

Er heerst nogal wat discussie of de originele groene kiwi gezonder is dan zijn goudkleurige neefje. Als je door de gangen van de supermarkt struint, zie je beide liggen, maar welke moet je nou kiezen voor die gezonde kick?

Al generaties lang smullen we van de groene kiwi met zijn lichtzure smaak. De goudgele variant, die pas sinds het begin van de 21e eeuw zijn intrede deed, verrast ons met een zoetere sensatie. De gele kiwi, weelderig en niet altijd even makkelijk te verkrijgen, straalt een zekere luxe uit met zijn gladde buitenkant en is meestal wat duurder dan z’n groene broer. Maar als het op gezondheidsvoordelen aankomt, is het niet zo duidelijk als het lijkt welke de betere keuze is.

Ontdek welke kiwi uiteindelijk de kroon spant op de volgende pagina…