Doet jouw hond DIT soms met jou? De reden waarom is anders dan jij denkt! Bekijk snel wat de echte reden is!

Ik was vroeger altijd aan het fantaseren dat ik de krachten van Dr. Dolittle had. Je kent hem wel: De man die met dieren kon praten. Het zou namelijk erg makkelijk zijn als je met je kat of hond kunt praten. Dan weet je precies wat er mis is als ze niet eten of ze erg bang zijn. Honden hebben bepaalde manieren om te communiceren met mensen maar soms worden signalen die door honden worden gegeven verkeerd begrepen door mensen. De website littlethings.com heeft een overzicht gemaakt van diverse signalen die doorgaans door honden worden gegeven en hoe je deze moet interpreteren.

( Deze informatie is door honden experts uit Amerika verkondigd. Wij schrijven puur hun bevindingen hier neer. Misschien heeft jouw hond andere intenties bij sommige signalen die hij/zij afgeeft. )

  1. Direct in je ogen staren: Dit betekent dat de hond jou met zijn ogen aan het knuffelen is. Wanneer een hond naar je kijkt terwijl jullie spelen of knuffelen dan wordt de stof oxytocine bij de hond vrijgegeven. Dat is hetzelfde hormoon dat moeders hun band helpt versterken met hun baby’s.  Hij mag je! ( Bron )