Dit wist je niet! 5 onverwachte plekken waar bedwantsen zich verstoppen!

Wees waakzaam! Bedwantsen, deze ongewenste plaaggeesten in uw woning, verschuilen zich graag op enkele verrassende locaties. Dit bloedzuigende ongedierte, dat zich voedt met het bloed van mensen en dieren, ziet uw matras vaak als de perfecte schuilplaats. Eenmaal in uw slaapkamer gevestigd, is de kans reëel dat ze andere delen van het huis koloniseren. Daarom, wordt er aangeraden om uw veiligheidsmaatregelen uit te breiden tot ver buiten de slaapkamer. Laten we wat dieper ingaan op enkele plekken waar je speciale aandacht aan zou moeten besteden:

1. Reisbagage en tassen: Bed wantsen zijn ware globetrotters en reizen graag met u mee, vooral na je exotische uitjes. Een grondige inspectie van uw koffers en tassen bij terugkomst is dus essentieel. Deze insecten houden van warme schuilplaatsen en kunnen zich daarom gemakkelijk nestelen in je bagage, kleding en zelfs technische apparatuur, zoals laptops. Een gedetailleerde schoonmaak van de randen en naden van uw tassen, hetzij met behulp van heet water of een stoomreiniger, is sterk aanbevolen. Kleinere tassen zoals handtassen kunnen ook een week in de diepvries worden gelegd, om ervoor te zorgen dat geen enkel bed wants het overleeft.

2. Kledingstukken : Bed wantsen zijn dol op de intimiteit van uw garderobe. Let vooral op bij vakantiekleding en was alles zo heet mogelijk (60°C of hoger waarbij bed wantsen niet kunnen overleven). De droogtrommel of een hete strijkijzer kunnen ook zeer nuttig zijn bij de bestrijding van deze plaaggeesten. Voor kwetsbare items die niet tegen hoge temperaturen kunnen, overweeg ze in de vriezer te plaatsen of gebruik een stevige kledingborstel voor een nauwgezette reiniging. Hoewel bed wants eieren meestal binnen 48 uur sterven, is het geen slecht idee om items iets langer in de vriezer te laten om zeker te zijn van hun ondergang.

Op de volgende pagina vind je nog meer onverwachte schuilplaatsen voor bedwantsen. Lees verder voor meer nuttige tips.