Dit is de smerigste plek van elke koelkast, vrijwel niemand maakt dit goed schoon

Koelkasten zijn alomtegenwoordig in onze keukens en spelen een cruciale rol in voedselopslag. Hun functie om voedsel te bewaren en vers te houden is cruciaal. Door onze voeding koel te houden, vertragen we de groei van bacteriën die erop kunnen leven. Toch heeft dit essentiële huishoudelijke apparaat ook zijn risico’s op het gebied van gezondheid.

Bedenk eens hoeveel voedsel we dagelijks in onze koelkasten stoppen en weer uithalen. Tel daarbij het aantal keren dat we de koelkastdeur openen en sluiten op een typische dag. Dit alles biedt vele gelegenheden voor buitenlandse micro-organismen om een thuis in onze koelkasten te maken. Er bevinden zich specifieke gebieden in de koelkast die beduidend vuiler zijn dan we vaak denken, en ons ontgaat het vaak om deze schoon te maken.

Op het oog ligt het koelkasthandvat voor de hand, dit wordt talloze keren aangeraakt, soms met niet-gereinigde handen, en dit resulteert in een grote overdracht van bacteriën. Echter, er is een nog vuilere plek in de koelkast die je wellicht verrast.

Nieuwsgierig? Lees dit op de volgende pagina.