Zeven verrassende dingen die je met azijn kunt schoonmaken

Azijn is echt een multifunctionele held in huis. Het komt niet alleen van pas in de keuken, maar werkt ook geweldig als een milieuvriendelijke schoonmaakoplossing. Bovendien is het een goedkope vervanger voor chemische reinigingsmiddelen. In dit artikel bespreken we 7 onverwachte manieren om azijn te gebruiken voor schoonmaken. Lees verder om te ontdekken hoe deze eenvoudige, natuurlijke oplossing je kan helpen verschillende oppervlakken en voorwerpen schoon en ontsmet te maken.

1. Keukentoestellen: Met azijn kun je makkelijk koffiezetapparaten, waterkokers en magnetrons reinigen. Meng wat azijn met water en laat het apparaat zijn werk doen om kalkaanslag en vlekken te verwijderen.

2. Vensters en spiegels: Mix gelijke delen azijn en water in een sprayfles en je hebt een fantastische glasreiniger. Spuit het op de ramen en spiegels, en veeg het schoon met een zachte doek voor een streeploos resultaat.

3. Tapijten en matten: Azijn helpt bij het verwijderen van vlekken en geurtjes uit tapijten en vloerkleden. Dep de vlek zachtjes met een oplossing van azijn en water en droog het daarna met een doek. Voor geurtjes kun je azijn op het tapijt sprayen en laten drogen voor je gaat stofzuigen.

Snel verder lezen op de volgende pagina. Vooral nummer 4 is echt een eyeopener.