Waarom je elke ochtend warm water moet drinken: Je gelooft de voordelen niet!

 

Water – het is verkwikkend, heeft een afkoelend of opwarmend effect en is uiterst veelzijdig. Gekoeld water met ijsblokjes, helder drinkwater, dampende thee en licht-bruisend water zijn allemaal variaties van deze gevierde drank. Ondanks mijn zomerse voorkeur voor doorlopend gekoeld water, is mijn winterse hart gehecht aan een heet kopje thee.

Maar wist je al dat het drinken van een glas warm water per dag, ongeacht het seizoen, fantastische voordelen voor je gezondheid heeft! Naast de eenvoudige manier om je dagelijkse inname van 1,5 liter vloeistof te stimuleren, zijn er verschillende andere redenen om s’ ochtends een glas warm water te drinken. Het wordt ook aanbevolen om dit op een lege maag te doen.

Metabolisme

Het geeft een impuls aan je metabolisme. Je stofwisseling, ook wel metabolisme genoemd, krijgt een flinke boost als je elke dag begint met een glas warm water. Dit is zeer belangrijk, omdat jouw metabolisme verantwoordelijk is voor de snelheid waarmee je voedingsstoffen omzet in energie. Hoe sneller je metabolisme, hoe efficiënter je calorieën verbrandt. Dit helpt je af te vallen of op zijn minst niet aan gewicht toe te nemen. Die met een traag metabolisme ervaren vaak gewichtstoename, aangezien een groot gedeelte van de calorieën niet verbranden en dus opgeslagen worden als vet in het lichaam.

Menstruatiepijnen

Het komt van pas bij menstruele ongemakken. Warm water versnelt ook je bloedsomloop, waardoor je spieren beter kunnen ontspannen. Dit kan zeer behulpzaam zijn tijdens je menstruatie, aangezien je zo minder last kan krijgen van pijnlijke menstruele krampen. Dit principe kan natuurlijk ook toegepast worden bij andere soorten fysieke pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn of buikpijn.

Wil je meer weten over de redenen waarom je elke ochtend een glas warm water op een lege maag moet drinken? Je vindt het antwoord op de volgende pagina.