Voorkom hoge kosten door deze over het hoofd geziene huishoudapparaten te reinigen

Het is je vast niet ontgaan dat het schoonmaken van huishoudelijke apparaten een regelmatig klusje moet zijn, maar vaak komt het er niet van. Regelmatig schoonmaken bespaart je echter een hoop tijd, moeite en zelfs geld. Hieronder vind je tips voor het reinigen van diverse apparaten in huis.

Je oven op peil houden

Laat het schoonmaken van je oven niet te lang op zich wachten. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om ingebrande resten te verwijderen. Een goede richtlijn is om je oven minstens eens per maand schoon te maken.

Vaatwasser onderhouden

Je vaatwasser doet veel voor je, maar heeft zelf ook wat liefde nodig. Vet, zeepresidu en etensresten kunnen ophopen en bacteriƫn uitnodigen. Reinig maandelijks het filter en de deurranden, en zorg dat je regelmatig glansspoelmiddel gebruikt om je vaatwasser in optimale staat te houden en dure reparaties te vermijden.

Magnetron schoonhouden

Je magnetron schoonmaken is een fluitje van een cent en kost je slechts 10 minuten. Door je magnetron na elk gebruik af te nemen, voorkom je dat vuil zich ophoopt.

Je waterkoker ontkalken

Als je kalk in je thee ziet, is het tijd om je waterkoker te ontkalken. Door je waterkoker elke twee maanden schoon te maken, blijft hij in goede staat werken. Lees verder op de volgende pagina.