Vieze geuren & vlekken in je matras zijn verleden tijd met deze slimme en goedkope tip!

Een matras is niet 123 een ding wat je vaak schoon maakt. Toch is het belangrijk om het matras ook af en toe even mee te pakken. Wist je dat een gemiddeld persoon per nacht 400 ml aan zweet verliest? En dan nog niet te spreken over alle bacteriën en huidschilfers! Af en toe je matras schoonmaken is dus geen slecht idee en gemakkelijker dan je denkt. Om een matras schoon te maken heb je geen dure stoomreinigers nodig maar enkel zuiveringszout & waterstofperoxide. (Te koop bij de Kruidvat)

  1. Eerst zuig je met een stofzuiger al het stof en andere rommel van je matras.

2. Neem nu het zuiveringszout en giet het zout over je matras heen. Laat het een uur intrekken en zuig daarna met een stofzuiger het zout van je matras. Het zuiveringszout dood de bacteriën en laat je matras heerlijk ruiken.

3. Als je vlekken in je matras hebt pak je de waterstofperoxide. Waterstofperoxide is behoorlijk sterk spul dus je kan het beste handschoentjes gebruiken. Pak een sponsje met wat waterstofperoxide erop en boen over de vlek heen. Even laten intrekken en na een half uur is je matras weer zo goed als nieuw!