Ze doet een scheut azijn in het wasverzachter bakje van haar wasmachine. Deze tip ga ik onthouden!

Azijn gebruiken we over het algemeen in de keuken. Lekker als dressing, door de stamppot of een heerlijk frisse zoetzure komkommersalade. Maar azijn is veel meer dan dat! Azijn is een natuurlijk product dus niet schadelijk voor het milieu.

Daarnaast is azijn een echte duizendpoot in de huishouding! In dit artikel hebben we een aantal slimme schoonmaaktips met azijn op een rijtje gezet!

Babykleding
We hebben al geschreven dat azijn goed werkt tegen nare geurtjes. Heb je babykleding waar bijvoorbeeld urine in is gekomen? Voeg dan in plaats van wasverzachter een scheut azijn toe om van een urine geur af te komen. Dit zelfde geldt als je hond of kat per ongeluk zijn ontlasting op bijvoorbeeld het dekbed heeft laten lopen.

Wasmachine
Azijn heeft van zichzelf een ontvettende werking. Gooi gerust eens een scheut azijn in het bakje van de wasverzachter. Wanneer je dit geregeld doet voorkom je dat er zeepresten achter blijven in buizen van de wasmachine. Daarnaast werkt azijn goed tegen vervelende geurtjes in kleding. Voeg gerust wat azijn toe aan de was met sportkleding of aan een kookwasje om van dei vervelende geurtjes af te komen.

Kalkverwijderaar
Azijn is het natuurlijke middel om op een verantwoorde manier kalkresten rondom bijvoorbeeld je kraan weg te halen. Doordrenk wat keukenpapier of een doek met azijn en leg dit op de aangetaste plek. laat het ongeveer een uur inwerken en maak het vervolgens schoon. Het chroomwerk zal er weer als nieuw en blinkend uitzien!

stickerverwijderaar
Hoe lastig is het soms wel niet om van die lastige stickerresten af te komen op bijvoorbeeld nieuw glaswerk? Met wat azijn is het klusje zo geklaard! Laat de azijn even inwerken met een doekje, vervolgens haal je de overige resten er zo vanaf!

lees verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips.