Schoonmaak duizendpoot: dit kun je allemaal schoonmaken met ossengalzeep

Ossengalzeep is een veelzijdig en betrouwbaar schoonmaakproduct dat in menige Nederlandse huishoudens kan worden aangetroffen in enige vorm, zij het in blok-, fles- of tubevorm. Het is befaamd als een schoonmaakwondermiddel, omwille van zijn ongeƫvenaard vermogen om de lastigste vlekken weg te werken. Maar wat houdt deze alleskunner in het schoonmaken precies in en waarom wordt het als een wonder beschouwd?

Op een schilderachtige wijze, brengt ossengalzeep de natuurlijke werking van gal – dat in ons lichaam dient om vet af te breken – in gevecht met vlekken op textiel, meubels en tapijten. Daarbij maakt ossengalzeep, dat zijn bestaan al sinds 1851 kent, gebruik van een combinatie van zeep en gal van runderen. Deze natuurlijk geformuleerde zeep draagt de bijkomende voordelen van lage kosten, lange duurzaamheid, en biologische afbreekbaarheid. Je kunt ossengalzeep vinden in diverse vormen zoals vloeibare zeepvorm, een zeepblokje of zelfs als een handige stick.

In essentie kan je je de vraag stellen welke vlekken je niet dan wel wegkrijgt met ossengalzeep. Het scala aan soorten vuil dat het kan aantreffen en verwijderen op kleding en meubilair is indrukwekkend. Enkele voorbeelden van dergelijke succesvolle vlekkenbestrijding, volgens Suusmaaktschoon.nl:

Bloed
Zweet
Gras
Chocolade
Vet
Deodorant
Eieren
Fruit
Modder
Make-up
Koffie
Waterverf
Rode wijn
Ketchup
Mayonaise
Inkt
Roest

Lees snel op de volgende pagina waar je het nog meer voor kan gebruiken en hoe je de zeep het beste kan gebruiken.