Oorpijn is verleden tijd dankzij deze 8 simpele huismiddeltjes

Oorpijn is een hinderlijk verschijnsel dat zich vaak voordoet bij ziekteverschijnselen zoals verkoudheid en griep. Het kan een indicator van meerdere aandoeningen zijn, inclusief oorontstekingen. Gelukkig zijn er diverse benaderingen om deze last te verminderen, waaronder beproefde huismiddeltjes. Hieronder vind je enkele effectieve tips en natuurlijke remedies tegen oorpijn.

Uienzakje

De natuurlijke remedie in de vorm van een uienzakje heeft bewezen effectief te zijn tegen oorpijn gerelateerd aan verkoudheid. Uien beschikken over antibacteriƫle, ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen. Snijd simpelweg een ui in fijne stukken en plaats deze in een zakje of sok van textiel.

Verwarm het zakje met de ui in warm water tot een beetje boven lichaamstemperatuur en plaats het vervolgens op het pijnlijke oor. Het uienzakje kan op de plek gehouden worden met een hoofdband, muts of doek. Laat de ui minstens 20 minuten zijn werk doen en herhaal indien nodig meerdere keren per dag.

Mosterd

Mosterd heeft zowel desinfecterende als circulatie bevorderende werkingen. Met vrij verkrijgbaar mosterdpoeder uit de apotheek kan je zelf een mosterdkompres maken: meng gewoon 2-3 eetlepels mosterdpoeder met warm water tot een stevige pasta en plaats deze op een katoenen zakdoek. Vouw de randen van de doek over de pasta en druk het mosterdkompres tegen het oor dat pijn doet. Laat het gedurende maximaal 10-15 minuten inwerken. Herhaal dit maximaal vijf dagen achter elkaar.

Lees meer tips op de volgende pagina.