Na zoveel nachten moet je je beddengoed verschonen!

Iedereen kent het heerlijke gevoel van in een schoon bed stappen na een lange dag. Maar hoe vaak moet je eigenlijk je beddengoed verschonen? En wanneer is een extra wasbeurt nodig? We hebben het voor je uitgezocht.

Hygiëne en vuil in je bed

Gemiddeld brengen we ongeveer 49 tot ruim 60 uur per week slapend in ons bed door, volgens The National Sleep Foundation. In die tijd krijgt ons lichaam de broodnodige rust, maar helaas hopen zich ook vuil en bacteriën op in ons beddengoed.

Elke week je bed verschonen

Voor een goede hygiëne is het meestal het beste om je (hoes)lakens wekelijks te wassen. Als je niet dagelijks op je matras slaapt, kun je dit uitstellen tot eens per twee weken. Sommige mensen moeten hun beddengoed echter vaker wassen. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt die in bed slapen, is een wasbeurt om de drie tot vier dagen aan te raden. En als je last hebt van allergieën of astma, kan het de moeite waard zijn om je beddengoed vaker te vervangen om te zien of je klachten verminderen. Het is ook slim om je hoeslakens vaker te wassen in de warme zomermaanden, wanneer je waarschijnlijk meer zweet op je beddengoed. Lees snel verder op de volgende pagina en kom er achter wat de gevolgen zijn als je te weinig je bed verschoont.