Heb je een hekel aan strijken? Met deze tips hoef je dit nooit meer te doen!

Het strijken van kleding kan voor sommige mensen een relaxende bezigheid zijn, maar voor anderen is het een niet leuke, stressvolle activiteit die ze het liefst vermijden, ook al betekent dat ze gekreukelde kleding moeten dragen. Maar wist je dat er verschillende alternatieve methoden zijn waarmee je je kleding glad kunt krijgen zonder een strijkijzer aan te hoeven raken? We delen graag een viertal nuttige adviezen die jouw leven stukken makkelijker kunnen maken.

De eerste tip is om je kleding te stomen. Een techniek waarbij je eigenlijk twee problemen in één keer aanpakt: je maakt je kleding kreukloos én je kunt tegelijkertijd genieten van een verkwikkende douche. Hoe werkt dit precies? Hang het kledingstuk dat je gladgestreken wil hebben netjes aan een kledinghanger in de badkamer, zet de douche op warm en laat deze minstens tien minuten stromen. De stoom die ontstaat in de badkamer zal de kreukels in je kleding eruit halen.

Een ander slimme tip is waterbesproeiing. Dit werkt wonderen voor allerlei soorten stoffen. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat je het kledingstuk niet verzadigt. Gebruik hierbij een spuitfles op enige afstand van je kleding en let het vervolgens drogen. En voor degenen die altijd haast hebben: een föhn kan hier een extra handje bij helpen, zodat het kledingstuk sneller droogt en strijkvrij is. Wil je meer van dergelijke gemakkelijke tips ontdekken? Blijf dan lezen, want de volgende pagina staat vol handige tips voor de strijkhaters onder ons.