Home Life hacks Gebruik je vaatwasser tabletten alleen in de vaatwasser? ZONDE, Je kunt er...

Gebruik je vaatwasser tabletten alleen in de vaatwasser? ZONDE, Je kunt er namelijk van alles mee doen!

8032

Één van de meest handige uitvindingen van de 21e eeuw moet toch wel de vaatwasser zijn. Dit bracht echt een enorm gemak met zich mee, één druk op de knop en je vieze vaat komt er stralend schoon uit. Best een luxe wel om niet meer met de hand te hoeven afwassen, wij zijn er nog iedere dag dankbaar voor.


In de vaatwasser gaan vaatwastabelleten en zoals de naam dat zegt horen die in de… vaatwasser. Maar als jij dacht dat je die tabletten alleen hiervoor kunt gebruiken, dan heb je het mis. Ze zijn namelijk handig bij allerlei huishoudelijke klusjes. Bekijk hier 6 andere doeleinden om vaatwastabletten bij te gebruiken:

Gele plekken uit witte t-shirts halen:
Leuk hoor, zo’n fris wit shirt. Maar je krijgt wel heel snel last van gele plekken onder de oksels. Vaak gooien wij ons shirt dan maar weg, want die vlekken krijg je er toch met geen mogelijkheid meer uit? Jawel hoor! Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Deze kan gewoon rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen grotendeels verdwijnen of verminderen. Vaatwastabletten zijn namelijk beter in het verwijderen van vet en vettige substanties, waaronder de substanties die je lichaam produceert.

Frituurpan schoonmaken:
Vul de binnenpan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker weer in het stopcontact, stel de temperatuur op maximaal 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water! Voilà, blinkend schoon.

Ovenrooster schoonmaken:
We maken ons er allemaal weleens schuldig aan: zo’n aangekoekt ovenrooster. De oven schoonmaken is natuurlijk ook een rotklus en dat rooster al helemaal. Laat het rooster even weken in een badje met warm water en een vaatwastablet, je haalt al het aangekoekte vuil er daarna zó af. Fluitje van een cent!

Gourmetlucht:
Gourmetten is natuurlijk ontzettend leuk en gezellig (en lekker!) maar die geurtjes zijn minder. Het gaat in je huis hangen en de volgende dag leef je in een vleeslucht. Dat hoeft gelukkig helemaal niet! ’s Ochtends weer ontbijten in een frisse woonkamer? Zet meteen na het gourmetten een pan met water en een vaatwastablet op een laag pitje. Dit geeft gelijk een heerlijke geur in huis.

Bruine aanslag in de theepot:
Het gebeurt alle theedrinkers, de theepot zit onder de aanslag. Je kan afwassen wat je wilt, maar die aanslag blijft. Je krijgt de theepot weer blinkend schoon door ‘m te laten weken met warm water en een vaatwastablet! Eventueel herhalen als dat nodig is. Daarna goed omspoelen.

Aangekoekte pannen:
Lastig, je hebt lekker staan koken maar die pan krijg je maar niet schoon. Een aangebrande pan kun je ook weer schoon krijgen met een vaatwastablet. Doe deze met een beetje water in de pan en laat het een minuutje koken op laag vuur. Daarna kan je al het vuil er moeiteloos afwassen!

(Bron afbeelding: Wikimedia)