Een blikje openen ZONDER blikopener? Het is een fluitje van een cent! Wist ik dit maar eerder!

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je bevindt je in de auto, op de camping of op een andere plek, en je wilt een blikje openmaken, maar er zit geen lipje op. En natuurlijk, je hebt net geen blikopener bij de hand. Het lijkt een enorme uitdaging om het blikje te openen, maar eigenlijk is de oplossing verrassend eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een steen, of zelfs gewoon de grond. Laten we de truc ontdekken om een blikje moeiteloos te openen.

Open je blikje met een steen of de grond

Het kan frustrerend zijn om een blikje voedsel voor je te hebben zonder een manier om het te openen. Het goede nieuws is dat je geen speciaal gereedschap nodig hebt om bij je maaltijd te komen. Een gewone, harde steen of een stuk betonnen ondergrond kan net zo effectief zijn als een blikopener.

Allereerst wil je een steen of oppervlak vinden dat zowel hard als enigszins vlak is. Houd vervolgens het blikje op zijn kant en wrijf het met wat druk over de steen of de grond. Zorg ervoor dat je dit doet in een gebied waar je het niet erg vindt als er wat van de inhoud lekt.

Blijf wrijven totdat je merkt dat de bovenkant van het blikje begint te slijten en de afdichting breekt. Zodra je een gat ziet, kun je stoppen met wrijven. Gebruik voorzichtig een steen, stok of iets anders om het gat groot genoeg te maken zodat je bij de inhoud van het blikje kunt.

Bekijk de video snel op de volgende pagina.