Babyshampoo is een duizendpoot in het huishouden! Bekijk maar eens wat er allemaal mee mogelijk is.

Buiten het feit om dat babyshampoo altijd heerlijk ruikt, is het ook nog eens super multifunctioneel voor in en om het huis. Want als je denkt dat babyshampoo alleen voor baby’s kan worden gebruikt dan heb je het mis. Babyshampoo is namelijk zo’n alleskunner. Veel van zijn handige toepassingen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Make-up kwasten schoonmaken
Make-up kwasten kan je jarenlang gebruiken wanneer je ze op de juiste manier mee omgaat en schoonmaakt. Wanneer je je penselen dagelijks gebruikt, dan is het belangrijk om ze maandelijks even goed schoon te maken. Je kan dit heel eenvoudig doen met een klein beetje babyshampoo. Omdat babyshampoo erg zacht is voor haren, werkt het ook goed bij het schoonmaken van make-up kwasten.
Doe lauw water in een kommetje, voeg een paar druppels babyshampoo toe, roer de kwasten er doorheen en was de haren met je vingers. Spoel de kwasten vervolgens goed schoon en laat ze daarna liggend drogen.

Schoenenpoets.
Babyshampoo bevat speciale oliƫn die je schoenen laten blinken. Doe wat druppels shampoo op een droge doek en maak je schoenen daarmee schoon. Je schoenen zien er weer prachtig uit!

Rits
Stroeve ritsen maak je eenvoudig weer soepel door wat druppels babyshampoo over de rits aan te brengen. Dit werkt overigens ook goed bij moeren en bouten die zijn vastgeroest.

Metaal en rvs poetsen
Chroomwerk, metaal en rvs krijgt weer een frisse, streeploze look met babyshampoo. Meng wat bakpoeder met met baby shampoo, even boenen en je spullen zien er weer als nieuw uit!

Gekrompen trui
Per ongeluk je favoriete kledingstuk gekrompen tijdens het wassen? Gelukkig kan je het weer naar de oorspronkelijke maat terugkrijgen met behulp van wat babyshampoo. Vul een emmer met warm water en doe er een paar druppels babyshampoo bij.