Ontdek het ideale moment om te slapen voor een gezonder hart

Goed zorgen voor je hart en de vaten is echt belangrijk. Hoewel je genen een rol spelen, kun je met je dagelijkse routines een groot verschil maken. Wat fijn is, is dat je veel gezondheidsproblemen kunt voorkomen door je gewoonten iets aan te passen. Je hebt het zelf in de hand!

Er zijn algemene adviezen zoals stoppen met roken en actief blijven, maar wist je dat ook het tijdstip waarop je naar bed gaat invloed kan hebben op de gezondheid van je hart? We duiken in wanneer het beste moment is om naar bed te gaan voor een gezond hart.

Hoe de tijd van slapen gaan je hart beïnvloedt

Recente studies, gepubliceerd in het European Heart Journal – Digital Health, laten zien dat het tijdstip waarop je naar bed gaat invloed heeft op je hartgezondheid. Mensen die tussen 22:00 en 23:00 uur naar bed gaan, hebben minder kans op hart- en vaatziekten dan mensen die op andere tijden slapen. David Plans, de hoofdonderzoeker bij Huma, vertelt dat dit te maken heeft met onze biologische klok die cruciale lichaamsfuncties aanstuurt. Wil je hier meer over weten? Lees verder op de volgende pagina.