5 manieren om rookgeur permanent te verwijderen

Onaangename luchtjes kunnen zeer irritant zijn, maar rooklucht kan in het bijzonder uiterst hardnekkig zijn. Of het nu een nieuwe woning betreft die je net hebt betrokken van rokende vorige bewoners, of een tweedehands voertuig dat sterk naar sigaretten ruikt, of zelfs maar nare luchtjes die in de lucht blijven hangen na een barbecue of verbrande pan, de aanwezige rooklucht kan zeer storend zijn. Hoewel luchtverfrissers een tijdelijke oplossing kunnen zijn, willen we je enkele bruikbare tips geven om die hardnekkige geur voorgoed te verjagen. Vijf handige methodes die ons helpen om ons huis of voertuig weer fris te laten ruiken.

Appels

Een simpele, maar effectieve methode om rooklucht te verwijderen, is het gebruik van appels. Ja, je leest het goed. Appels kunnen geuren absorberen. Snijd een appel doormidden en plaats de twee helften in de met rookgeur doordrongen ruimtes. Laat ze een nacht liggen en je zult verbaasd staan van hoe goed de appel de rooklucht kan absorberen.

 

Azijn

Het blijkt namelijk dat azijn een buitengewoon effectieve geur-neutraliserende eigenschap heeft. Je kunt een pan met azijn op het vuur zetten en zodra het begint te koken, zal de geur van azijn zich door je hele huis verspreiden en de rookgeur neutraliseren. Let wel op met huisdieren, ze kunnen mogelijk last hebben van deze geur. Azijn kan overigens ook gebruikt worden om muren, meubels en vloeren schoon te maken, of je kleren in de wasmachine te doen met een kopje azijn om rookgeur uit deze zaken te verwijderen.

Baking soda

Nog een truc om rooklucht te verminderen is het gebruik van baking soda. Dit huis-tuin-en-keuken-middel werkt wonderen op tapijten, stoffen meubels en zelfs de stoffen bekleding in je auto. Strooi een flinke lading baking soda over je rookgeurende oppervlakken en laat het enkele uren liggen alvorens het op te zuigen. Je zult de frisheid bespeuren nadat de baking soda de rookgeur heeft geabsorbeerd.

Als je deze eenvoudige methoden hebt geprobeerd en de rooklucht nog steeds aanwezig is, dan zijn er enkele krachtigere oplossingen die je kunt proberen op de volgende pagina…