Om deze redenen spelen tantes een belangrijke rol in het leven van kinderen!

Het zijn niet alleen de ouders en grootouders die invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Tante zijn brengt ook een speciale kwaliteit met zich mee. Namelijk de rol van een soort ’tweede moeder’ te zijn voor hun neefjes en nichtjes. De ouders zijn er natuurlijk om ze dingen te leren en te begeleiden. Grootouders hebben over het algemeen de rol om van ze te houden en te verwennen, maar met een liefhebbende (coole) tante zal het leven voor het kind nog beter zijn.

Young happy mothers having fun while playing with a baby at home.

Waarom tantes belangrijk zijn in het leven van een kind hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Tantes zijn de beste babysitters.
Tantes houden van het tijd doorbrengen met hun neefjes en nichtjes, dus ze zullen altijd willen helpen op hun kleine familieleden te passen. Ze houden van lachen en spelen!

Tantes zijn de beste leraren
Jij als tante kan een verschillende kijk geven op dingen. Daarnaast kan jij helpen of ondersteuning bieden om kinderen moeilijke beslissingen te laten nemen.

Tantes prenten waarden in
Zoals ouders, leren tantes de kinderen ook normen en waarden en het verschil tussen goed en kwaad.

Tantes geven de beste cadeaus
Niets is leuker om je neefjes of nichtjes te verwennen met leuke cadeautjes. Als tante ben jij in staat om eigenzinnige en leuke cadeaus te geven.

Tantes kunnen goed luisteren
Wanneer een kind hulp of begeleiding nodig heeft, maar dit niet om wat voor reden dan ook bij zijn ouders kan bespreken, staat hun tante altijd voor ze klaar

Wil je weten waarom tante zijn nou zo cool is? Lees dan snel verder op de volgende pagina!