Een unieke tweeling geboren: één met donkere huid en één albino – “Zij zijn beeldschoon”

Jarenlang droomde fotografe Judith Nwokocha uit het Canadese Calgary om moeder te worden. Deze 38-jarige vrouw uit Nigeria zag haar wens in vervulling gaan toen ze uiteindelijk na acht jaar pogingen de trotse moeder werd van een tweeling. Vol verbazing en blijdschap vernamen Judith en haar man, die ook Nigeriaanse wortels heeft, dat er niet één maar twee kleintjes op komst waren dankzij de hulp van In Vitro Fertilisatie (IVF).

Het geluk was groot, maar tijdens de zwangerschap ontstonden er zorgen toen men vreesde dat één van de baby’s in Judith’s buik mogelijk het Downsyndroom zou kunnen hebben. Na 37 weken werd besloten dat Judith via een keizersnede zou bevallen. En zo kwamen Kamsi en Kachi ter wereld.

Kamsi bleek een stevige jongen van 2,7 kilo. Kachi echter maakte Judith ongerust met haar geringe gewicht van maar 1,3 kilo. Kachi bleek ook de kenmerken van albinisme te hebben, een gendefect dat invloed heeft op de aanmaak van melanine, belangrijk voor de natuurlijke kleur van huid, ogen en haar.

Blader door voor meer foto’s van deze unieke tweeling op de volgende pagina…