Let op: Bij deze temperatuur is het risico voor je hond tijdens de wandeling!

Heads-up voor alle hondenfans! Het is superbelangrijk dat je snapt wanneer het te ijskoud is buiten voor je loyale hondenvriend. Weten wanneer je hem uitlaat, is key voor zijn gezondheid. Nu is het moment om erachter te komen bij welke temperaturen je beter niet met je maatje naar buiten kunt. Lees snel verder om erachter te komen hoe je jouw hond door de winter heen helpt.

Zo merk je dat je hond het koud heeft

Net zoals wij het bibberkoud kunnen hebben, heeft jouw hond het ook niet altijd even warm. Alleen laten ze dat op hun eigen maniertje zien. Het is cruciaal dat je de lichaamstaal van je trouwe vriend begrijpt. Trilt je hond, twijfelt hij bij de voordeur of racet hij na een kort rondje meteen weer naar binnen, dan zijn dat duidelijke signalen dat hij het misschien te koud vindt. Met name de honden die niet voor de kou zijn gemaakt, zoals die met een dunne vacht, voelen de vrieskou het snelst.

Houd het in de gaten als je buddy minder energiek is, zijn pootjes vaker op tilt, of ergens beschut wilt zitten. Dan kan het goed zijn dat ‘ie het te koud heeft. Maar wanneer is het nou echt te koud voor die wandeling? Dat vertel ik je zo!

Blijf lezen op de volgende pagina…