Let op: Bij deze temperaturen is het riskant om je hond uit te laten!

Hey, alle hondenfans opgelet! Handige info voor als je een hondenmaatje hebt: je moet echt weten wanneer het te kippetje is buiten voor je trouwe blaffer. Het is mega belangrijk om het perfecte tijdstip uit te kiezen voor jullie uitjes, dat is namelijk super voor de gezondheid van je hondje. Tijd om bij te leren over het moment dat het niet meer oké is om samen met je hond de kou in te duiken. Blijf hangen en leer hoe je je hond helemaal blij en gezond houdt als het kwik daalt.

De tekenen van rillende honden herkennen

Net zoals bij ons mensen, vinden honden de kou ook niet altijd tof, en dat laten ze op hun eigen manieren merken. Het is superbelangrijk dat je snapt wat je hond wil zeggen met zijn lichaamstaal. Begint je hond te beven, of twijfelt hij om de deur uit te gaan, of wil hij juist supersnel weer naar binnen, dan zou het kunnen dat je trouwe vriend het te fris vindt. Vooral honden die niet voor de kou zijn gebouwd en die geen dikke vacht hebben krijgen het moeilijk als het echt koud wordt.

Let opeensgezind op als je hond er wat traag uitziet, vaker zijn pootjes opheft, of ergens beschutting zoekt. Misschien heeft hij het wel te koud. Maar hoe koud is nu echt te koud voor die ommetjes? Dat vertel ik je zo!

Lees verder op de volgende pagina…