Kleine hond aangevallen door wolven in populair recreatiegebied: wees alert!

Op zaterdagochtend werd een klein hondje, onder het oog van zijn baasje, mogelijk aangevallen door een wolf. Dit vond plaats in het bos rond Leusderheide/Austerlitz. Het voorval heeft veel opschudding veroorzaakt bij hondenbezitters en buurtbewoners. Via WhatsApp en sociale media waarschuwen mensen elkaar nu met berichten zoals: “Pas goed op.”

Volgens berichten die circuleren in diverse appgroepen en op Facebook, zou het om een poedel gaan. De hond was nog aan de lijn toen de aanval plaatsvond. Een BOA heeft het incident gerapporteerd aan de provincie, die nu de zaak onderzoekt om vast te stellen wat er precies gebeurt is en of het inderdaad om een wolf ging.

Er is een kans dat het hondje de aanval niet heeft overleefd, maar dit is nog niet bevestigd. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van het dier. Hoewel er nog geen zekerheid is of het werkelijk een wolf was die de aanval uitvoerde, gaat de provincie daar voorlopig wel vanuit. “We hebben contact opgenomen met de eigenaar van de hond om ons medeleven te betuigen,” aldus een woordvoerder.

DNA-onderzoek zou eventueel duidelijkheid kunnen verschaffen over de identiteit van de aanvaller, maar dit kan lastig zijn omdat het DNA van wolven en honden erg op elkaar lijkt. Het is nog onbekend of er daadwerkelijk een DNA-test zal worden gedaan.

Lees verder…