6 dingen die nooit schoongemaakt worden, maar je eigenlijk écht moet doen

Het huis schoonmaken is een taak die we allemaal kennen – we stoffen meubels af, dweilen de vloer, wassen de ramen en schrobben het sanitair. Maar er zijn bepaalde items in huis die vaak worden vergeten, ondanks dat ze veelvuldig gebruikt worden. Deze vergeten objecten kunnen een broedplaats worden voor bacteriën en vuil, waardoor ze een potentieel gezondheidsrisico kunnen vormen. In dit artikel bespreken we zes dingen die je waarschijnlijk niet vaak schoonmaakt, maar die je eigenlijk echt zou moeten doen.

1. Afstandsbedieningen

Je afstandsbediening is waarschijnlijk een van de meest aangeraakte objecten in je huis, en toch wordt het vaak over het hoofd gezien tijdens de schoonmaak. Afstandsbedieningen kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën en ziektekiemen. Maak ze schoon met een doekje dat is bevochtigd met een beetje alcohol. Zorg ervoor dat je tussen de knopjes schoonmaakt, waar stof en vuil zich vaak ophopen.

2. Wasmachine

Hoewel de wasmachine bedoeld is om dingen schoon te maken, heeft het zelf ook een reiniging nodig. Resten wasmiddel, kalkaanslag en vuil kunnen zich ophopen, waardoor je wasmachine minder efficiënt werkt en onaangename geuren kan produceren. Draai eens per maand een lege cyclus op hoge temperatuur met een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines.

3. Tandenborstelhouder

Een item dat vaak wordt vergeten tijdens de schoonmaak is de tandenborstelhouder. Overtollige tandpasta, water en bacteriën kunnen zich hier ophopen. Spoel de houder regelmatig uit en gebruik een sopje om hem grondig te reinigen.

Bekijk de volgende 3 items die je waarschijnlijk nooit schoonmaakt op de volgende pagina.