Zo vaak moet je een toiletborstel schoonmaken en zo doe je dat (bijna niemand weet dit)

De wc-borstel: een onmisbaar item in elk huishouden, maar vaak ook een bron van bacteriën en vieze geurtjes. Het goed reinigen van je wc-borstel is cruciaal voor een schone en hygiënische badkamer. Hier zijn een aantal nuttige tips en trucs om je wc-borstel schoon en fris te houden.

1. Regelmatig schoonmaken

Maak je wc-borstel regelmatig schoon. Besteed er na ieder gebruik aandacht aan door de borstel onder heet water af te spoelen. Voeg eventueel wat toiletreiniger of bleekmiddel toe in de houder om bacteriën te doden en geuren tegen te gaan.

2. Grondige reiniging

Zeker één keer per maand is het slim om de borstel een intensieve schoonmaakbeurt te geven. Vul een emmer met heet water en voeg een ontsmettingsmiddel toe, zoals bleek of een speciale borstelreiniger. Laat de borstel een paar uur weken, spoel daarna grondig af met heet water en zorg dat hij goed droogt.

3. Voorkom kruisbesmetting

Zorg ervoor dat je wc-borstel niet in contact komt met andere schoonmaakartikelen. Gebruik bij voorkeur een aparte emmer en handschoenen bij het schoonmaken van de borstel. Lees nog 4 tips op de volgende pagina.